Sunde vaner kan du implementere fra i dag

Det er meget vigtig at vænne sig til at have sunde vaner, for mange grunde. At have have sunde vaner kan give dig mere energi, positiv indstilling og i det hele taget bare en bedre livskvalitet og din livspræstation. 

Vand

Jeg er sikker på, at du har hørt mange gange før, at du skal altid sørge for at drikke nok vand i hver dag. Men det er et meget sandt faktum, fordi den største procentdel af vores krop består af vand.

Når du er hydrere nok, fungerer din krop den bedste. Så du bør drikke omkring 1L vand mindst om dagen. 

Søvn 

At få nok søvn og gå i seng til tiden, samt at stå tidligt op er også meget vigtig. Din krop og din hjerne er programmeret til at sove, når det er nat og være vågen og aktiv, når det er dagslys. At blande sig i dette kan faktisk forårsage mange negativ adfærd, såsom: tab af koncentration, konstant spænding, mangel på energi og bare en meget dårlig livspræstation. 

At være på din telefon lige før du går i seng kan snyde din hjerne til, at det stadig er dagslys, og det er netop derfor, du kan ikke falde i søvn i timevis. At have en sunde søvnsplan vil ændre dit liv enormt. 

Gåture

At gå på en tur tredive minutter om dagen vil hjælpe din krop og rense dit sind. Det vil gøre dit hjerte mere sundt, fordi det er en fantastisk cardio-øvelse. Hvis kan du ikke finde tid til at gå for så længe, vil gå i ti minutter være bedre end slet ikke at gå og jeg er sikker på, at du kan finde ti minutter til overs for at hjælpe dig selv på en meget affektiv måde!

Mad

Mad er en obligatorisk del af vores liv. Alt begynder med vores kost. Vores fysiske og mentale sundhed påvirkes af, hvad spiser vi den mest, så at stære din dag med et sundt måltid ville forbedre din hverdag. Sørg for, at du har mange slags af mad (æg, grøntsager, kød). Start med at have en sund morgenmad i starten og se, hvor hurtigt det vil påvirke din dag!

Og endelig, hvis kan du, vil det være meget nyttigt at prøve at lære mindst 1 ny ting hver dag. Det kan være så lille som at tilføje et nyt ord til dit ordforråd eller at lave en ny opskrift. At få en ny færdighed vil få dig til at føle, at du brugte din tid godt (og det gjorde du absolut), det vill give dig mere selvtillid og gøre dig mere ressourcestærk. At have så meget som du kan i mange aspekter af dit liv er en meget fantastisk og nyttig ting, der vil gøre dig mere tilfreds med dig selv. Så det er en stor investering af din tid.