Mest populære sportsgrene i Danmark og nogle interessante som du kan prøve af

Vi har taget et kig på de mest populære sportsgrene i Danmark for både børn og voksne og derefter har vi sammenlignet med de populære sportsgrene på verdensplan. Ved at læse denne artikel får du forhåbentligt ideer til fysiske aktiviteter for hele familien.

Top ti sportsgrene for børn i Danmark

Ridning er blandt de mest populære sportsgrene for børn i Danmark. Selv om ridning er en individuel aktivitet, så er det meget socialt og børnene kan opbygge tætte bånd til andre drenge og piger med de samme interesser. De kan tage på ridelejr sammen og i kan også organisere at tage til en af de danske travbaner, hvor børnene sikkert vil nyde at se jockyerne flyve afsted med fuld fart over feltet, mens de kan voksne kan blandt andet bruge tiden på f.eks. at placere spil på hestevæddeløb.

Selvom ridning er populært, så er det fodbold, som er den mest populære sportsgren for børn i Danmark. Du kan se en liste af de mest populære sportsgrene for børn i Danmark er følgende:

 1. Fodbold
 2. Svømning
 3. Gymnastisk
 4. Håndbold
 5. Motionsløb
 6. Rulleskøjteløb
 7. Badminton
 8. Dans
 9. Ridning
 10. Vandreture

De individuelle træningsaktiviteter overgår fodbold hos de voksne

Fodbold er også en populær sportsaktivitet blandt de voksne, som lander på en syvende plads i top ti, men den populære nationalsport bliver overgået af individuelle aktiviteter på listen. Motionsløb er den mest populære sportsgren blandt de voksne i Danmark. Derudover topper fitness aktiviteter som f.eks. styrketræning, aerobic og spinning også over boldsporten. Dette skyldes mest af alt at de travle hårdtarbejdende voksne ikke har tid til at være en aktiv del af en fodboldklub.

Nedenfor kan du se listen af de mest populære sportsgrene blandt de voksne i Danmark.

 1. Motionsløb
 2. Styrketræning
 3. Vandreture
 4. Aerobic
 5. Gymnastik
 6. Svømning
 7. Spinning
 8. Fodbold
 9. Cykling
 10. Badminton

Top fem ”glemte” sportsgrene i Danmark

Det er svært at vurdere de mest populære sportsgrene i hele verden. Amerikansk fodbold er populært i USA, rugby er populært i Wales, New Zealand og Australien og i Europa og Sydamerika deler de fleste en kærlighed til fodbold. Alligevel er der fem sportsgrene, som der dyrkes meget i andre lande end Danmark, som du måske kan have interesse i, hvis du ikke blot vil ”følge mængden.”

 • Floorball: Især floorball er i henrivende fremgang i Danmark. Der er ca. 8000 medlemmer i Danmark og det er især de voksne mellem 25 og 59, som har fået øjnene op for sporten.
 • Volleyball: Selvom de fleste forbinder volleyball med stranden, så er der ca. 17.000 danskere, som er registrerede volleyballspillere i Danmark.
 • Basketball: På trods af den store interesse for den amerikanske basketballliga NBA, så har sporten nærmest aldrig slået igennem i Danmark. Men der er mere end 140 klubber i landet, som du kan blive medlem af.
 • Tennis: Caroline Wozniacki har (endnu) ikke formået at få tennissporten op blandt top ti af de mest populære sportsgrene i Danmark, men det er en sjov sport, som man kan lære meget af og der er mange klubber over hele Danmark.
 • Cricket: Vidste du at Danmark har et cricket landshold? Det er en spændende, teknisk og taktisk sport, der bliver dyrket i mere end 125 lande inklusiv Danmark.