Fordele ved at dyrke sport og tilbringe tid i naturen

Når foråret og det smukke vejr endelig er her, så er der mange som drømmer om lange gåture i skoven. De fleste mennesker ved, at det er godt at tilbringe tid i naturen, men hvorfor er det egentligt godt for dig at være udenfor? Faktum er at alt for mange mennesker bruger alt for megen tid indendørs. I denne artikel vil vi se på nogle fordele ved, at dyrke sport og tilbringe tid i naturen.

Giv din hverdag lidt variation

En fordel ved at dyrke motion i naturen er, at det tilføjer variation til din hverdag. Der er mange som kun tror at det, at dyrke sport udendørs betyder, at de skal løbe eller cykle ned af gaden. Derfor mener de at det er nemmere, bare at dyrke motion i et fitnesscenter. Men faktisk kan en løbetur eller bare en gåtur gennem skoven være med til, at reducere dit stressniveau og hvis du ændrer lidt på din rute så er risikoen for, at du løber surt i din motion mindre. Faktisk kan selv den samme rute være god nok, fordi naturen hele tiden ændre sig, så du vil hele tiden have følelsen af at du dyrker motion i nye omgivelser.

Omgivelserne ændrer sig konstant når vi motionerer udendørs, forhold som vejr, temperatur og terræn er alle faktorer som vi ikke kan kontrollere. Derfor skal vores krop bruge energi på, at tilpasse sig til disse ændringer. Som følge heraf får vi en midlertidig pause fra dagligdagens stress, hvilket kan forbedre vores evne til at fokusere på de daglige opgaver.

Faktisk siges det, at folk der bor i nærheden af grønne områder er meget mere tilbøjelige til, at gøre brug af disse områder og komme ud i naturen. Selv hvis de ikke dyrker ekstrem fysisk sport, så er bare det at kunne gå en tur igennem en park nok til, at motivere folk til at bevæge sig mere.

Motion i naturen styrker immunforsvaret

Der er også helbredsmæssige fordele ved at flytte din motion ud i naturen. Din krop og dit immunsystem har meget godt af frisk luft, og du finder ikke bedre og renere luft end i skoven. Faktisk viser studier, at folk som tilbringer tid i skoven eller naturen har en meget mindre risiko for at få autoimmune sygdomme, inflammatoriske tarmsygdomme, depression og endda kræft.

Mærk solens stråler

En fordel ved at dyrke motion i naturen er, at du bliver eksponeret for solens stråler som tilføjer kroppen vitamin D, hvilket er en af de vitaminer som ikke kun hjælper kroppen med at forbrænde fedt, men som også er med til at styrke knoglerne og booste dit immunsystem.  Det siges, at eksponering af naturligt sollys kombineret med fysisk aktivitet, øger Serotoninniveauet i vores kroppe, og dette er med til, at forbedre følelser af velvære og lykke. Serotonin er et humørforstærkende stof i kroppen, og en mangel på Serotonin er med til at øge risikoen for depression, angst, træthed og nedsat kognitiv funktion.