Fem interessante sportsgrene du aldrig har hørt om

Der er mange sportsgrene og hobbyer, som bliver nævnt igen og igen. De fleste danskere kender til fodbold, håndbold, golf og andre idrætsaktiviteter, som nævnes i flæng i medierne. På samme tid hører vi også ofte om hobbyer som bingo online, kryds og tværs, hækling og andre aktiviteter, som mange får tiden til at gå med.

Det er langt fra det eneste folk bruger tid på og i dag kan du lære om fem sportsgrene, som du sikkert aldrig har hørt om. 

Tåbrydning dyrkes flere steder i verden 

På en våd aften i byen i Alabama, Staffordshire i 1974 kom fire gutter op med tå wrestling. Pete Dean, Eddie Stansfield, Pete Cheetham og Mike Dawson kom op med regler og sidstnævnte endte som den første verdensmester. Verden hørte for alvor om sportsgrenen i 1997 da Alan ”Nasty” Nash kom med i The Tonight Show med Jay Leno efter at han var blevet kåret som verdensmester. Netop Nash købte rettighederne til sportsgrenen i 2018 for at udvide dens popularitet og den dag i dag er der turneringer i Pakistan, Indien, Kina og andre steder i verden. 

Lady Gaga har intet at gøre med Gaga Ball

Gaga ringer måske en klokke, men i denne forbindelse har det intet at gøre med den populære popstjerne. Gaga, som også kaldes for Gaga Ball, er en form for høvdingebol som spilles på en ”ga-ga” bane. Her handler det om at slå de andre spillere ud og at undgå at blive ramt. Den sidste person på banen vinder. Ga-ga ball kan spilles både en mod en eller med forskellige hold på banen. Der er stadigvæk uvished om hvor sportsgrenen stammer fra. 

Skakboksning med afgørelse i knockout eller skakmat 

Når der tales om besynderlige sportsgrene, bliver der også ofte talt om skakboksning. Her dyster sportsudøvere i såvel skak som boksning. Hele opsætningen byder på skift mellem boksekampe på tre minutter og runder af speed-skak på fire minutter. Vinderen bliver fundet enten via et knockout i boksning eller skakmat, eller efter beslutning af dommeren. 

WCBO, CC BY 3.0 DE https://creativecommons.org/licenses/by/3.0/de/deed.en, via Wikimedia Commons

Osterulning på op til 110 kilometer i timen 

Sport og mad er to populære ting, og derfor kom de op med en kombination af netop de to ting i Gloucester i England. Hvert år afholdes der en konkurrence i osterulning, hvor flere hundrede deltager løber ned ad en skråning efter en ostemasse. Måske ser det nemt ud, men faktisk kan osten nå op på en fart på 110 kilometer i timen. Derfor handler det ikke om at fange osten, men om at være den første over målstregen efter ostemassen. 

Bossabold kombinerer adskillige sportsgrene 

En nyere sport er Bossabold, som er af spansk oprindelse. Her har vi en kombination af volleyball, fodbold, gymnastik og capoeria. Hvis det ikke allerede lød udfordrende, skal det også siges at de to deltagende hold dyster på en bane som består af blandt andet oppustelige bolde og trampoliner, som hjælper deltagerne med at skyde til bolden via hop, spring og andre interessante drejninger.