Derfor kan professionelt poker kan være farligt

Det kan være spændende og sjovt at spille pengespil som fx poker, men muligheden for at vinde flere tusinde kroner kan også være farlig. I denne artikel kan du læse om hvorfor det kan være farligt at spille professionelt poker. Du kan blive forberedt på hvilke områder du skal være ekstra opmærksom på, hvis du gerne vil være professionel pokerspiller.

Man kan blive afhængig af poker

Som med mange andre fritidsaktiviteter kan man også blive afhængig af poker, men hvis man er blevet afhængig af poker er der flere ting, man kan gøre for at få et naturligt forhold til spillet på ny.

Det er vigtigt at man ikke tager en ”kold tyrker” og stopper hundrede procent med at spille poker. Det kan gøre at du føler at der er noget, der mangler i dit liv. Målet er at mestre hvor meget du kan spille og at du varierer dine forskellige fritidsaktiviteter. Selvom du måske ønsker at spille professionel poker, så kan du stadigvæk også nyde en sjovt spil på de seneste nye online spilleautomater 2018.

Poker kan føre til angst

Pokerspiller er udsat for risiko for depression, lavt selvværd, angst samt mange andre psykologiske problemer. Dette kan komme til udtryk i rasende opførsel i forbindelse med fx dårlige kort på hånden.

Men det er ikke altid at denne opførsel har direkte relation til pokerspillet. Mange gange har fx angsten relation til andre problemer med det mentale helbred, der ligger og dulmer under overfladen. Faktisk har vi alle risiko for problemer med det mentale helbred. Selv om du måske ikke har risiko for at stjæle for at dække en ophobet gæld, så kan du stadigvæk have risiko for mangel på selvtillid, angst eller en anden form for afhængighed.

Mangel på søvn kan påvirke dit liv og dit spil

Der er mange, der spiller poker i de sene nattetimer og det kan påvirke din søvn eller mangel på samme. Mangel på søvn kan gøre dig gnaven og det kan også føre til en lang række sygdomme som fx hjerteanfald eller diabetes. Derfor handler det om at sove godt og det nødvendige antal timer.

Faktisk kan søvn også være med til at gøre dig til en bedre pokerspiller. Dalai Lama mener at søvn er den bedste form for meditation. Der har længe været iværksættere, forretningsmænd og sportsudøvere som har argumenteret at det at sove 8 timer hver nat er hovedårsagen til deres succes.

Poker kan argumenteres til at være en sport, skak er jo også en sport, så måske er der noget om snakken med at de 8 timers søvn er nøglen til succes. Der er ingen der siger at det skal være nattesøvn. Det er blot vigtigt at du hviler. På den måde gendanner og forynger du hjerneceller, mens du forbedrer både humøret og appetitten.

Glem ikke pengenes betydning

En af de gyldne regler til at blive en pro pokerspiller er at du skal kunne holde styr på dit budget. Du skal have et budget, der fastsætter hvor meget du har råd til at tabe og som hjælper dig med at vide hvornår nok er nok.

Det siges at pro pokerspillere hurtigt lader sig rive med og glemmer alt om budgettet, når pengepungen er fyldt ekstra godt op. Med andre ord bekymrer pro pokerspillere sig mindre om pengene og det kan føre til at de også glemmer om pengenes værdi og at tænke rationelt i forbindelse med håndtering af økonomien.

Man ser ofte eksempler med andre pro sportsudøvere som fx går bankerot, når fodboldspillerne stiller støvlerne på hylden, selv når flere millioner er tikket ind på kontoen i flere år. Derfor er det vigtigt at huske budgettet og pengenes værdi, mens man nyder succesen.